Hoe werken wij?

Kinderen van 4 tot 14 jaar kunnen ook in 2019 weer terecht op ons speelplein. Dit jaar loopt onze werking van 1 juli tot 14 augustus.

Inschrijven kan vanaf 12u45, zodat we om 13u kunnen starten met de spelnamiddag. Om 15u luidt de bel en is het tijd om even uit te blazen met een drankje en een koek. Een half uur later vliegen we er weer in. Om 17u eindigt de namiddag en gaan we met de hele groep in een kring staan. Hier sluiten we de namiddag af met ons speelpleinlied.

Elke dag spelen we in leeftijdsgroepen. Enkel op vrijdag hebben we een themaspel waar we meestal met de hele groep samen spelen.

De verschillende leeftijdsgroepen zijn:

  • Kleuters (°13-°15)
  • 7-8 (°11-°12)
  • 9-10 (°09-°10)
  • 11-12 (°07-°08)
  • 13-14 (°05-°06)
Thawetje leeftijd

We maken geen uitzonderingen op deze indeling, tenzij je op school een jaartje hoger of lager zit. Kleuters zijn welkom vanaf de dag dat ze 4 jaar worden.

Jaarlijks doen wij 2 uitstappen: we gaan zwemmen in het stedelijk zwembad van Genk en we gaan een dagje spelen in de speeltuin van Bokrijk. Omwille van praktische redenen is het verplicht voor deze uitstappen vooraf in te schrijven.
Kom zeker eens langs, want spelen bij 't Ha-We'tje is super plezant! Heb je nog vragen, neem gerust contact met ons op.

Nog enkele praktische zaken

WANNEER?
- Onze werking loopt elke weekdag tijdens de zomervakantie (t.e.m. 14 augustus) van 13u-17u. De inschrijvingen gebeuren tussen 12u45 en 13u. Gelieve dus steeds tijdig aanwezig te zijn.
- Vermits wij niet het statuut hebben van kinderopvang, maar van speelpleinwerking, is er enkel toezicht van 12u45 tot 17u. Kinderen kunnen ook niet later toekomen of vroeger doorgaan, dit stoort de werking.

WAT MEENEMEN?
- De dagprijs bedraagt bij ons 3 euro. Hierin zit een drankje (cola/fruitsap/water), een koek en een namiddag vol plezier. Dit wordt betaald bij inschrijving aan het begin van de namiddag.
- Indien je zelf eten of drinken wil meebrengen, moet je wel je afval terug meenemen. Sinds een aantal jaren stelt het gemeentebestuur geen afvalcontainers meer ter beschikking.
- Gelieve steeds degelijk schoeisel en aangepaste speelkledij te dragen.

Bij zeer zonnig weer:
- Kledij die nat mag worden.
- Een petje/hoedje en T-shirt met mouwen tot over de schouder (zeker voor de kleinsten).

Thawetje ballonen

WAT NIET MEENEMEN?
- GSM, smartphone, mp3-speler, spelconsoles, juwelen, horloge,… We zijn niet aansprakelijk voor verlies en/of schade aan deze voorwerpen.
- Slippers of andere losse schoenen waarmee je niet kan spelen.

WIE IS WELKOM?
- Kinderen vanaf effectief 4 jaar (en zindelijk) tot het jaar waarin je 14 wordt. (Een ongelukje kan uiteraard gebeuren, maar het is niet de bedoeling om dagelijks natte broeken te moeten vervangen)

- Ook kinderen met een fysieke of mentale beperking zijn van harte welkom. We nodigen je ouders dan wel graag uit voor een gesprek met de secretariaatsverantwoordelijke.
- We behouden ons echter wel het recht om kinderen, die herhaaldelijke gedragsproblemen vertonen, van onze werking uit te sluiten. Het kind zal hiervoor steeds eerst een waarschuwing krijgen.
- Indien kinderen medicatie moeten nemen tijdens de werkingsuren, vragen we hiervoor een schriftelijk bewijs van de arts.